3 Nisan 2015 Cuma

Spring MVC + Maven

       S.a. arkadaşlar,
Uzun süredir yazamıyordum, sadece arada bir keyword yazısı yapmıştık. Onun dışında bir ara vermiştik. Biraz işlerin yoğunluğun biraz da farklı konularla uğraşmaktan. O konulardan biri de Spring'di. Araştırma yaparken sürekli ingilizce siteler haşır neşir oluyoruz. Javacı olmayı göze alıyorsak bu da onun doğal sonucu, bu nedenle ben de giriş nezdinde bir spring mvc projesi oluşturmaya çalışacağım. Proje bağımlılığı olarak da maven kullanacağız. Bir giriş projesi oluşturacağız öncelikle daha sonra yavaş yavaş projemizi ilerletip daha farklı işlemler yapmaya çalışacağız. Şimdilik projeye başlayalım. Bu arada projemizi eclipse ile geliştiriyoruz. Resimlerin üzerinden ilerleyelim. Altına da kısa kısa notlarla anlatmaya çalışacağız.




Resim-1

          Resim-1'de olduğu gibi New kısmından Maven Project seçim projemiz için ilk adımı atıyoruz. Siz de maven gelmiyorsa other deyip orada da seçilebilir.

Resim-2


       Resim-2'de başlangıç olarak quick start geliyor, fakat biz bir kaç adım altındaki web-app'yi seçip next diyoruz.
Resim-3
          Resim-3'te isim isimlendirme yapılıyor. Burada istediğiniz ismi verebilirsiniz fakat türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. Burada finish deyip ilk aşamayı bitiriyoruz. Artık elimizde bir projemiz var.
Resim-4

            Şuan itibarıyla artık apache tomcat ile eklemeye başlayacağız. Projenin üzerine sağ tıklayıp özellikle/properties diyeceğiz. Çıkan sayfa Resim-4 gibi olacaktır. Daha sonra Java Build Path deyip 2.adımda gösterildiği gibi Add Libary diyoruz.
Resim-5
         Burada Server Runtime deyip ilerliyoruz.
Resim-6
       Bende apache tomcat kurulu olduğu için direk gelecektir, fakat sizde kurulu değilse öncelikle kurmanız gerekecektir, bununla ilgili buradan faydalanabilirsiniz.
Resim-7
     Bu da projemizin dizin yapısı, yani son hali, fakat ben burada değişiklikler yaptım. o değişiklikleri şimdi anlatacağım. Örneğin sizde dispatcer-servlet gelmeyecektir. Sizler gerekli düzenlemeleri yapıp proje şeklinizi buna uygun ayarlarsanız artık kodlama kısmına geçebiliriz.
Resim-8

Resim-9
       Resim-8 ve Resim-9 da çıktılarımız. Resim-8 ilk erkrana gelen sayfa. Tıkla'ya tıkladığımızda welcome isimli sayfaya yönlendirir.
      Kodları tek tek buraya yazmak hem uzun hem gereksiz olacak onun yerine projeyi sizlerle paylaşacağım altta, o nedenle oradan alabilirsiniz. Hem böylece daha rahatla çalıştırabilirsiniz.
     Kod üzerinden merak edeceğiniz her yere açıklama yazmaya çalıştım. Olur da her hangi bir problemle karşılaşırsanız yine elimden geleni yapmaya çalışırım. İyi çalışmalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder